رفوگری فرش چگونه است؟

رفوگری فرش چگونه است؟

رفوگری فرش چگونه است؟

رفوگری هنری است که بعداز هنر قالی بافی به وجود آمده و تا زمانی که در سالن و خانه ها فرش وجود دارد هنر رفوگری نیز باقی خواهد ماند، در حقیقت می توان گفت که هنر رفوگری مکمل هنر فرش بافی است. ارزش هنر رفوگری وقتی بیشتر معلوم می شود که فرش گرانبهایی در نتیجه پوسیدگی، بید زدگی، رطوبت، آتش‌سوزی، کثرت استعمال و حوادث دیگر آسیب دیده باشد که رفوگری به کمک می آید و روحی تازه به کالبد فرش می دهد. شاید در مورد ارزش رفوگری فرش بهتر باشد این گونه گفت که از دست دادن راحت یک فرش گران‌قیمت  با قدمت زیاد و یا یک یادگاری خیلی ارزشمند به خاطر یک آسیب جزئی که برحسب اتفاق ب وجود آمده است خیلی راحت نباشد، در این جاست که هنر رفوگری که مکمل هنر فرش باقی می باشد قدرت و توانایی اصلی خود را به نمایش می گذارد.

مواردی که منجر می شود تا یک فرش به رفوگری نیاز پیدا کند شامل موارد زیر است:

جراحت برداری الیاف فرش به علت برخورد وسایل فلزی و نوک تیز و … از بین رفتن بافت فرش به دلیل برخورد گرمای زیاد با آن، از بین رفتن بافت فرش به دلیل برخورد مواد شیمیایی ، رطوبت و …، پاره شدن فرش به دلیل تردد زیاد بر روی آن، کشیدگی و کم شدن ضخامت الیاف فرش با گذشت زمان و تردد زیاد بر روی آن و …

مراحل اصلی رفوگری فرش شامل موارد زیر می باشد:

شیرازه دوزی: در ابتدا باید نخ مناسب با شیرازه ی باقی مانده انتخاب شود. سپس قسمت های از بین رفته فرش ترمیم گردد. لازم به ذکر است که انتخاب نخ مناسب با شیرازه در این قسمت بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا انتخاب رنگ نامناسب خود را با جلوه ی نامناسب نمایش می دهد.

پل سازی: زمانی که چله های ابتدایی و انتهایی فرش از بین رفته باشد باید چله ها با رنگ مرتبط با خود ترمیم گردد.

گلیم بافی :مطابقت داشتن کلی فرش با ابتدا و انتهایی فرش در این مرحله بسیار حائز اهمیت می باشد. بیدخوردگی: رفوگر با توجه به تجربه کافی خود باید از فرآیند رفوی خود رضایت خاطر داشته باشد زیرا که رفوی شست روی فرش هر کدام روش منحصر به فرد خود را دارد.

انتخاب رنگ مناسب جهت ترمیم آن بسیار حائز اهمیت می باشد زیرا که رنگ متفاوت خو را با جلوه ای نامناسب به نمایش می گذارد. در صورتی که پارگی فرش درنقاط میانی فرش صورت گرفته شده باشد باید محل آن از رو و یا پشت فرش مشخص شود و سپس آن محل را باید تا نمود.

اگر علت پارگی به دلیل از بین رفتن چله ها باشد از دستکاری نمودن آن باید خودداری نمود و فقط باید محل آن با یک علامت خاص مشخص شود و آن را باید با یک شی تیز جدا نمود و سپس باید قسمت از بین رفته چله کشی شود و قسمت جدا شده با توجه به رنگ های موجود مجددا بافته شود.

رنگ رزی: در صورت عدم موجود بودن رنگ قسمت آسیب دیده به علت قدیمی بودن آن آشنا بودن رفوگر با فنون و اصول رنگرزی کمک بسیاری می نماید. لازم به ذکر است که در صورتی رنگ قسمت رفو شده با سایر قسمت ها متفاوت باشد رفوگر باید از رنگ های آماده استفاده نماید و با کشیدن اتوی داغ بر روی آن به رنگ مطلوب خود برسد.

قالیشویی مکانیزه ایران زمین در استان گیلان و در شهر رشت مفتخر است با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین و مجهزترین دستگاه های شستشوی تمام اتوماتیک، استفاده از بهترین مواد شوینده و استاندارد و با در اختیار داشتن کادری مجرب، متعهد و کارآمد، خدمات شایسته و ممتازی را در راستای تأمین نیازهای شما شهروندان محترم ارایه دهد. اعتماد شما مایه افتخار ماست.

 

سفارش آنلاین خدمات قالیشویی

یادگیری و آموزش

15

سال تجربه

2360

نظرات مثبت

1350

مشتریان راضی

790

مشترکین سال

مقالات مفید و خواندنی

تیم ما با داشتن کادری متخصص و مجرب آماده ارائه راهکارهای تخصصی به شما مشتریان عزیز می باشد ، جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

اطلاعات تماس

نظرات مشتریان

ارتباط با ما

برندهای محصولات

پاکسان
ماشین آلات ایلقار
سپید
ماشین آلات عزیزی